24 квітня своє 100-річчя відзначила жителька села Залісся Старосинявської громади Марія Семенівна Леочко. Тож із теплими вітаннями й подарунками з нагоди такого знакового свята до іменинниці завітало чимало гостей, яким вона, до речі, й повідала секрети довголіття.

Марія Семенівна народилась у 1924 році в Заліссі у багатодітній сім’ї. Вона — представник покоління довгожителів, яким Всевишній дав можливість жити аж у двох століттях — ХХ і ХХІ. Тож і пережити довелося чимало складних періодів, витримати й пройти надскладні випробовування — голодом і війною.
«У роки війни допомагала копати окопи, — розповідає директор Заліссянського сільського будинку культури Лариса Тодорова. — Після її закінчення працювала в радгоспі в селі Гончариха, трудилася в рідному селі ланковою. Дуже тяжко доводилося їй на колгоспних роботах, бо все робилося вручну: жала серпом жито і пшеницю, яке звозили до колгоспного току і там молотаркою молотили. Косила косою траву на покоси, полола і копала буряки, лопатою садила і копала картоплю, пряла кужіль на полотно, носила в’язкою з лісу дрова... 
Від сестри Устини навчилася Марія Семенівна   шити і пішла працювати швачкою в Старосинявський побуткомбінат, де   працювала до пенсії. За сумлінну працю нагороджена двома медалями: «30 років перемоги у Великій Вітчизняній війні» і «60 років Великій   Вітчизняній війні 1941-1945 рр.»
Про Марію Семенівну кажуть, як про дуже сильну духом людину, сповнену оптимізму та щирості. Попри все, вона не розучилася радіти життю, завжди з гідністю долає всі невдачі, які трапляються на життєвій дорозі, сприймаючи їх як випробовування, що треба пройти.
А головне, Марія Семенівна Леочко повідала свій секрет довголіття: насамперед потрібно звертатися до Бога зі щирою молитвою, мати тверду віру, щоденно працювати та любити ближніх. Крім того, ювілярка нагадує про важливість і необхідність творити добро, яке обов’язково завжди повертається сторицею. 
Дорогу ювілярку привітали: перший заступник селищного голови Олександр Попик, в. о. начальника відділу культури, національностей, релігій та туризму виконкому селищної ради Ганна Бортнік, тимчасово виконуюча обов’язки директора Старосинявського територіального центру надання соціальних послуг — Лариса Демко, працівники Старосинявського РБК, учасники художньої самодіяльності Заліссянського СБК, діловод Любов Петрівна Дубик, Любов Ярославівна Юрчишина, місцевий священник Михайло Товпига, рідні та сусіди. А родзинкою свята став вірш «З ювілеєм»  Ольги Хміль, присвячений Марії Семенівні.
«Хай у Вашому домі завжди панують мир і злагода, а у серці — доброта. Нехай доля і надалі буде прихильною до Вас, даруючи  міцне здоров’я, щастя, невичерпну енергію, повагу і турботу від рідних, — наголосила Лариса Тодорова. — І нехай Господь дарує Вам, Маріє Семенівно, ще багато многих і благих літ!»