Тон у першій лізі чемпіонату України з футболу задає харківський «Металіст».

У тринадцятому турі харків’яни розгромили вдома кременчуцький «Кремінь» — 4:0. Їхній переслідувач, «Альянс» із Липової Долини, теж записав до свого активу три очки, перемігши в рідних стінах донецький «Олімпік», — 2:1. Приємно, що хмельницьке «Поділля» додає від матчу до матчу й піднімається вгору. Цього разу воно здолало на виїзді ФК «Ужгород», забивши єдиний у зустрічі гол. Нульову нічию волочиського «Агробізнеса» в Івано-Франківську з місцевим «Прикарпаттям» теж можна вважати хорошим результатом.
Інші поєдинки завершилися так: «ВПК-Агро» Вишневе — «Кривбас» Кривий Ріг — 0:0, «Волинь» Луцьк — «Нива» Тернопіль — 1:1, «Оболонь» Київ — «Гірник-Спорт» Горішні Плавні — 0:3.
Одноосібним лідером за два тури до проміжного фінішу чемпіонату іде «Металіст» — 35 очок. На другій і третій сходинках розташувалися «Альянс» і «Кривбас», що відповідно набрали 26 та 25 очок. У «Поділля» 17 очок і воно на шостому місці. «Агробізнес» спромігся набрати лише 9 очок і посідає передостанню сходинку серед шістнадцяти колективів. У аутсайдера — ФК «Ужгород» — 6 очок.