В Хмельницькому відбувся чемпіонат Держприкордонслужби України з боротьби самбо пам'яті героїв-прикордонників. Це перший подібний чемпіонат серед прикордонників з початку повномасштабного вторгнення.

У змаганнях цього року брали участь 13 команд з різних областей України, які представляли прикордонні загони, а також навчальні заклади та підрозділи Держприкордонслужби.

У церемонії урочистого відкриття змагань брали участь заступник начальника відділу – начальник фізичної підготовки і спорту відділу спеціальної підготовки полковник Тарас Клим, в.о. голови спортивного комітету ДПСУ полковник Євген Трачук, директор Управління молоді, фізичної культури і спорту Хмельницької обласної військової адміністрації Наталія Томусяк, начальник Управління молоді та спорту Хмельницької міської ради Василь Головатюк, заступник голови Хмельницької обласної організації «Динамо» Геннадій Домбровський. Головним суддею змагань став суддя міжнародної категорії Ігор Мацай.

«Самбо — це вид спорту справжніх чоловіків, який загартовує та дає змогу впевнено поводитися в умовах бойових дій чи екстрених ситуацій», — впевнений начальник фізичної підготовки і спорту відділу бойової та спеціальної підготовки штабу Чернігівського прикордонного загону імені Князя Володимира Великого капітан Мельник Максим.

«Проводимо чемпіонат у дещо оновленому форматі. У змаганнях беруть участь саме діючі військовослужбовці. Сюди з'їхались прикордонники з різних загонів, зокрема і з бойових підрозділів, тож цей чемпіонат є своєрідною реабілітацією для військовослужбовців. Вони зібрались, зустрілися з побратимами, відпочили від щоденного навантаження», — сказав в.о. голови спортивного комітету ДПСУ полковник Євген Трачук.

В серії динамічних та напружених поєдинків перемогу здобула команда Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Друге місце вибороли спортсмени Одеського прикордонного загону та третє – ОКПП «Київ».