Цьогорічна весна неабияк розщедрилася на ювілеї. У багатьох подільських громадах мали нагоду віншувати своїх довгожителів із їхніми знаменними датами. Ці люди — це ціла епоха, тож кожне їхнє слово, кожен спогад — є надто цінним для нас, бо за ними стільки пережитого, стільки пройденого… Вони є свідками творення не лише історії Хмельниччини, а й, безперечно, історії України. Так, 2 квітня, відсвяткувала свій поважний 95–річний ювілей Ганна Антонівна СКАЛЬСЬКА — жителька села Грузевиця Чорноострівської громади.

Народилась вона 1929 року в Грузевиці, якраз за кілька років до початку страшного Голодомору. А далі була війна… і знову голод 1947-го. Так життя наче загартовувало, посилаючи важкі випробовування, які долала Ганна Антонівна. Проте жінка завжди намагалася бути життєрадісною, не втрачаючи оптимізму, надії та віри в завтрашній день. За це, до речі, здобула й повагу серед односельців.

«Після закінчення семи класів Грузевицької школи, пішла працювати в колгосп, згодом тривалий час трудилася на будівництві, — розповідають у Чорноострівській селищній раді. — Більшу частину життя пропрацювала санітаркою в медичному закладі».

Із щирими вітаннями й подарунками до іменинниці — Ганни Скальської — завітали представники громади, щоб побажати їй міцного здоров’я, бадьорості, оптимізму, мирного неба та затишку в домі.