У Хмелівку Городоцького району ми добралися, коли надворі вже сутеніло, намотавши перед цим багато кілометрів у пошуках інформації для газетних матеріалів про життя-буття віддалених околиць області. Вже й не сподівалися застати на робочому місці сільського голову, бо це був перший післявиборний день. Отож, як мовиться, сам Бог велів святкувати комусь перемогу. Та Валентина Хлівецька (на фото — у центрі), на наше приємне здивування, навіть о цій порі була «при виконанні».

Бо у неї невідкладна справа — до села привезли чотири верхи для облаштування криниць, переносну автобусну зупинку.
У місті на такі «мистецькі об’єкти», може, ніхто й уваги не звернув би, а тут, у селі, вони стали справжньою окрасою вулиць. Та й людям яка втіха: ремонтують, облаштовують криниці — буде з чого напитися цілющої водиці! Відтак є надія, що життя й у цій глибинці таки триватиме. Незважаючи на те, що у Хмелівці ніде працювати, є лише кілька робочих місць у сільраді, на пошті, у ФАПі та Будинку культури. З 240 тутешніх жителів 145 — пенсіонери і всього 9 діток. Їх возить автобус до школи у сусіднє село. Людям працездатного віку взагалі непереливки: у теплу пору року є ще хоч якесь транспортне сполучення з райцентром — зрідка через цей населений пункт курсує автобус із Хмельницького до Городка. А взимку Хмелівка повністю відрізана від цивілізації.
— Добре, що хоч дороги наш орендар прогортає, — мовить Валентина Антонівна. — З ТОВ «Агропромтехніка» (керівник Юрій Бернада),   яке взяло в обробіток землі громади, уклали соціальну угоду на 31 тисячу гривень. На облаштування криниць та зупинки 22 тисячі оце використали, а решту залишили на зиму, потрібно ж буде пальне для техніки купувати, — по-господарськи розмірковує сільський голова.
Відразу видно, знає вона толк у цій справі. У Хмелівці народилася й виросла, 22 роки поспіль працює в сільській раді, з яких 19 на посаді секретаря. Тож проблеми односельців їй не лише відомі, гуртом долаються. Недаремно ж люди віддали за неї свій голос. І, як бачимо, довіру цю Валентина Хлівецька взялася відпрацьовувати гарною справою з першого ж дня. Нехай же і далі добре ведеться і цій, і решті глибинок нашого благодатного краю!