Регіональне відділення Фонду державного майна по Вінницькій та Хмельницькій областях продало єдиний майновий комплекс державного підприємства «Закупнянський кар’єр» харківській компанії «Сухий порт». Про це повідомляється в системі Prozorro.Продажі.

Аукціон з продажу Закупнянського кар’єру відбувся ще в лютому, але оформлення документів затягнулося через дискваліфікацію переможця – ТОВ «Ендюренс Агро».

Після цього право придбання лота перейшло до «Сухого порту», і 29 квітня з компанією підписали договір купівлі-продажу. Покупець сплатив 62,4 млн грн, зокрема 10,4 млн грн податку на додану вартість.

ТОВ "Сухий порт" зареєстроване у 2011 році, спеціалізується на гуртовій торгівлі. Компанія має чотирьох власників, серед яких найбільший – інвестиційний фонд "Нортвуд" бізнесменів Олександра Кисельова і Дмитра Чурілова з Дніпра, які займаються виробництвом вапна та гіпсових сумішей.

Закупнянський кар'єр займається видобуванням декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю. Основна номенклатура продукції – щебенево-піщана суміш з осадових порід вапняків з домішками, вапнякова крупка, вапняковий відсів, вапнякове борошно.

Підприємство розробляло Ковалівське родовище вапняків.

Його активи – це великогабаритне і спеціалізоване виробниче обладнання.

За дев'ять місяців 2023 року кар'єр отримав 2,7 млн грн чистого прибутку за умови доходу 45,2 млн грн. Він має прострочену кредиторську заборгованість у розмірі майже 5 млн грн.