І знову, шановні читачі, на ваші запитання відповідає Степан СЕМЕНЮК, травознавець і цілитель із Красилівщини.

«Мій син понад 10 років зловживає алкоголем. Хоче покинути пити, але не може. Лікувався, проходив кодування, але проблема не зникла». Катерина, с. Яворівці.
Підберіть траву полину травневого, траву золототисячника, траву чебрецю. Все по 100 г. Подрібніть ножицями і перемішайте. 2 столові ложки збору цих трав залийте у термосі 200 мл окропу. Настояти 3 год. Процідити. Пити по 1 столовій ложці три рази на день за 30 хв до їди.
Частіше з молитвою за сина звертайтеся до Бога і привчіть до цього свого сина. Якщо зрозуміє — буде спасенний. Про результати повідомляйте «Цілителю».
«У мене на животі біля пупка з’явилася маленька грижа. Лікар каже оперувати, що робити?» Надія Григорівна, с. Остропіль.
Такі операції проходять успішно, але якщо на операцію не насмілюєтеся, тоді народна медицина рекомендує: на хворе місце накласти і зафіксувати мідний царський п’ятак. Також допомагають компреси з теплої молочної сироватки.
«У мене збільшилися лімфовузли. Лікарі кажуть, що це лімфаденіт. Чи можна використовувати народні засоби?» Віра, м. Теофіполь.
Народна медицина рекомендує збір трав: листя волоського горіха — 100 г, квітки календули — 75 г, корінь аїру — 100 г, трава кропиви дводомнної — 100 г, трава споришу — 100 г, трава материнки — 100 г, трава чистотілу — 75 г, трава золототисячника — 75 г, трава звіробою — 100 г. Все подрібнити і перемішати. Дві столові ложки збору цих трав звечора покласти в термос і залити 2 склянками окропу. Ніч настояти, вранці процідити. Пити по пів склянки (100 г) 4 рази на день за 30 хв до їди. Перші 3-4 дні ліки вживайте в меншій кількості, чи не буде алергії на одну з цих рослин або на збір загалом.
Під час лікування не пийте алкоголь. Старайтеся не вживати їжу з хімічними добавками. Підберіть собі раціон харчування з більшою кількістю необхідних мінералів та вітамінів і їжте 5-6 разів на день невеликими порціями.
«За період війни мої діти, яким 5 і 7 років, дуже бояться, прислухаються до різних звуків. Які трави можна використати, щоб не було такого страху?» Альона, м. Хмельницький.
Якщо страх у дітей, народна медицина рекомендує ½ столової ложки трави череди звечора покласти в термос і залити 150 мл окропу. Вранці процідити. Пити по 50 мл 3 рази на день за 30 хв до прийому їжі. Рецепт дієвий. Перші рази вживати менше, чи нема алергії. Повідомте про результат.

Хай Господь допомагає!