У Ярмолинець з’явилося місто-побратим у Литві Йонава (промислове, дев’яте за чисельністю населення в країні — 35 тисяч осіб).

Перший спільний проект Ярмолинець та Йонави буде в освітній галузі й матиме назву «братська школа» (дві школи, литовська і наша, обмінюватимуться досвідом), інформують у Ярмолинецькій територіальній громаді. До слова, цьогорічного травня ярмолинчани підписали з литовцями угоду про встановлення у п’яти навчальних закладах Ярмолинеччини литовської електронної інформаційної системи «Моя школа».
Нещодавно Ярмолинецький селищний голова Андрій Шутяк на запрошення Посла Литовської Республіки в Україні пана Вальдемараса Сарапінаса та Посла Республіки Польща в Україні пана Бартоша Ціхоцького взяв участь в урочистостях із нагоди 230-ї річниці ухвалення Конституції Речі Посполитої 3 травня (вважається першою в Європі й другою у світі, після американської  — 1787  р., письмовою конституцією). Прийом відбувався в митрополичих садах Собору Святої Софії в Києві. Після офіційних урочистостей Андрій Васильович мав низку зустрічей із представниками польської та литовської делегацій. Окрім спільного з литовською стороною освітнього проекту «братська школа», було досягнуто певних домовленостей також із польською стороною. Зокрема, йшлося й про проведення 2022 року спільних заходів до відзначення 220-річчя   від дня народження польського поета і фольклориста Мавриція Гославського, уродженця Косогірки (колишнє містечко Фрампіль), на Ярмолинеччині. Згодом тут з’явиться музей Мавриція Гославського з окремими функціями центру дозвілля, що, безумовно, дасть поштовх розвитку туристичного потенціалу Ярмолинецької громади.