Тепло, щиро, по-домашньому вітали жінок зі святом весни в Наркевицькій об’єднаній територіальній громаді.

Перед початком святкового концерту в Наркевичах голова ОТГ Любов Гула зробила короткий огляд-презентацію здобутків громади, а розповісти є про що. Це й формування та наповнення місцевого бюджету, ремонт доріг, прокладання водогонів, реконструкція навчальних та дошкільних закладів, спортивні та творчі здобутки місцевої молоді (до речі, виступи сільських вокалістів до глибини душі вразили автора цих рядків, рівень виконання музичних творів не нижчий, ніж в обласному центрі), доукомплектування сучасними медичними апаратами амбулаторії, позитивна динаміка діяльності комунальних закладів, інше.
Перед початком свята у фойє всіх пригощали смаколиками місцевого виробництва: печивом, коржиками, пиріжками, рогаликами тощо. На випічку я уваги не звернув, оскільки магазинні кондитерські вироби на синтетичних маргаринах не сприймаю на дух, але двоє доброзичливих дівчат гостинно запрошують скуштувати. Щоб нікого не образити, взяв і собі щось. За якусь мить стояв приголомшений, бо відчув смак дитинства, коли хліб пахнув хлібом, молоко було молоком, а печиво не знало, що таке пальмова олія.
– Дівчата, а чому такої смакоти немає в Хмельницькому? – запитую.
– У нас на підприємстві лише одна машина і поки що всюди не встигає, – відповідають, посміхаючись.
До розмови долучається Аліна Бернат, технолог хлібопекарні Наркевицького комбінату комунальних підприємств:
– Ми випікаємо майже сорок видів продукції: хліб, булочки, печиво, тістечка, торти. Торти – різного тематичного спрямування, для дітей і дорослих, до свят і ювілеїв. Наша продукція сертифікована та відповідає найвищим стандартам. Завдяки депутатам та селищному голові, які повірили у наше підприємство та надали кошти на його розвиток, жителі ОТГ, багатьох сусідніх сіл мають можливість споживати якісні продукти. Періодично докуповуємо сучасне кондитерське устаткування. Вже закуплено новий тістоміс, виділено кошти для закупівлі тісторозкатної машини, за рахунок чого збільшимо випуск продукції.
Зі святом весни привітав усіх жінок у Наркевичах голова Волочиської районної державної адміністрації Юрій Марущин.
– Серце радіє, коли бачиш, як у наш непростий час громади або трудові колективи досягають успіхів. Непросто українській жінці в нинішніх умовах, адже має приділяти належну увагу сім’ї та нести високу відповідальність на робочому місці. Зокрема, варто відзначити діяльність керівника громади Любові В’ячеславівни Гули, бо досягнення громади говорять самі за себе, – наголосив голова райдерж- адміністрації.
– Ми не зупинимося на досягнутому, – каже у відповідь Любов В’ячеславівна. – Планів маємо багато, а наші люди, особливо жінки – то велика рушійна сила. Також зі щирими привітаннями звернувся до присутніх і директор Наркевицького цукрового заводу Іван Мисик.
Усім жінкам від благодійного фонду Сергія Лабазюка «Ми поруч» вручили квіти. Віриться, що святковий настрій додасть і наснаги в роботі.