Понад півстоліття Олена Зубок не розлучається із баяном. Невтомно і натхненно дарує своїм слухачам ліричні та зворушливі мелодії. Під її акомпанемент співало і танцювало не одне покоління обдарованих земляків.

У її руках баян зазвучав ще у шкільні роки. Цей чарівний інструмент привабив Олену тоді, коли на ньому грали брати. Саме вони допомогли своїй сестрі обрати музичний шлях.
— Радості не було меж, коли старший брат Степан купив мені баян, а невдовзі ще й записав у музичну школу, — розповідала Олена Василівна.
І відтоді її супроводжує баян, який став незамінним помічником на різних концертних виступах.
Хоча й після закінчення Кам’янець-Подільського культурно-освітнього училища працювала на різних посадах, проте завжди її робота була пов’язана із музикою та піснями, популяризацією гри на баяні.
У Будинку культури працює з 1997 року. Вдалося Олені Василівні зібрати навколо себе талановитих, залюблених в українську пісню і дітей, і дорослих, створивши творчі колективи. Започаткувала вона ветеранський народний аматорський хор «Cпомин», який понад два десятиліття зачаровує своїм співом глядачів. А дитячий фольклорний колектив «Добрий настрій» зумів здобути світову славу. Адже Олена Зубок зі своїми юними вихованцями у 2015 році побувала на міжнародному фестивалі у Болгарії, який відбувався у містечку Обзор.
— Це була незабутня творча поїздка, що перевершила наші очікування, — продовжувала Олена Василівна. — Заворожувала дивовижна краса містечка, прикрашеного трояндами. Куди не глянь, скрізь ці чарівні квіти милували око, — на клумбах, на підвіконнях будинків, у вітринах крамниць.
— Уже коли справа дійшла до репетиції, то я спочатку розгубилася, не було з ким порадитися. І, узявши баян, вирішила з дітьми піти у вечірній парк.
Співали і танцювали вихованці під музичний супровід Олени Зубок просто неба. Не зогледілися, як зібралася сила-силенна глядачів, які віддячували юним артистам бурхливими оплесками. Колорит та душевність української пісні, запальний народний танець підкорили перехожих.
— Нам вдалося завоювати глядачів заздалегідь. А це додало впевненості, завзяття дітям, коли вони уже виступали на сцені амфітеатру, — вела мову Олена Василівна, — хоч не сподівалися на перемогу, але стали лауреатами міжнародного фестивалю. Уже мої вихованці дорослі, проте я впевнена, що у них залишилися незабутні враження про сонячну Болгарію, про квітуче місто Обзор. Адже не лише були окрилені творчим успіхом, а й радості додав відпочинок на березі моря, похід у гори, цікаві екскурсії.
Любов до прекрасного Олена Зубок наполегливо прищеплювала своїм синам, кожен з них обрав свою стежку у житті. Обидва закінчили Кременчуцький педагогічний інститут, але Всеволод працює у школі мистецтв, навчаючи дітей грі на сопілці, а Ярослав — учитель трудового навчання. Хоча сини та онуки проживають в Одесі, та Олена Василівна самотньою себе не вважає. Попри усе вона щаслива мати та бабуся, бо діти її не забувають — навідуються та часто телефонують.
А ще чоловік Олексій Іванцов своєю підтримкою та любов’ю допомагає їй долати труднощі. Ось уже тридцять років подружжя торує спільну життєву стежку.
Познайомилися ще у юності, коли навчалися в училищі. Вони, випускники, роз’їхалися по домівках, і, здавалося, їхні дроги ніколи не перетнуться. Та хіба від долі утечеш? Олена вийшла заміж, виховувала дітей, але її чоловік рано пішов з життя. А через роки Олена Василівна та Олексій Кирилович знову зустрілися, аби уже ніколи не розлучатися. Жоден концерт чи масовий захід не минає без творчої подружньої пари.
Про відпочинок Олена Василівна і не мріє, у свої 68 років продовжує віддавати душевне тепло людям. У нинішній надважкий час для рідної країни намагається зі своїми творчими колективами «Забава» та «Спомин» підтримати українських воїнів благодійними концертами. А ще з обдарованими дітьми не розлучається — керує фольклорним ансамблем «Чисто — намисто», передаючи вихованцям вміння, талант, любов до української народної пісні.
Обдарована чудовим голосом, який дістався їй від матері, погодилася на творчий експеримент. Нині ще співає у тріо «Мрія», яке уже здобуло популярність у слухачів.
Творче горіння — сенс життя чарівної, життєрадісної жінки Олени Зубок. Тож не дивно, бо завжди у її серці музика звучить.