Всесвітня організація охорони здоров’я передала Україні 59 сучасних автобусів для вакцинації жителів віддалених населених пунктів. Один із них отримала Хмельниччина.

Директор Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб Микола Габрикевич каже, що за час повномасштабної війни з 35 мільйонів доз вакцин від коронавірусу, доставлених в Україну, вдалося використати лише 11 відсотків. На Хмельниччині до повномасштабного вторгнення вакцинували майже тисячу людей на день, а нині за тиждень вдається зробити лише 700-800 щеплень. Тож автобус для проведення вакцинації, доїжджаючи до найвіддаленіших місць, допоможе розв’язувати проблему щеплень. У ньому 35 місць для сидіння, враховані потреби людей з інвалідністю: є пандус для зручного заїзду всередину інвалідної коляски.
Зараз збирають інформацію про потребу вакцинації людей у різних населених пунктах. Невдовзі буде складено графік роботи цього автобуса. Крім того, вакцинацію планують проводити не лише від коронавірусу, а й від інших хвороб за національним календарем щеплень.
Також центр контролю та профілактики хвороб отримав автомобіль-холодильник, який перевозитиме вакцини. Він може працювати від електромережі або автономно, щоб підтримувати належну температуру.
За повідомленням Хмельницької обласної військової адміністрації, лише за один тиждень березня в області виявили 1293 випадки COVID-19, 176 осіб були госпіталізовані, а 6 померли. Варто додати, що на Хмельниччині також фіксують захворювання на кір та скарлатину.