Статистика страшна: із початку року 675 громадян затонуло на водоймах України, з яких 67 дітей. Як застерігають і пояснюють у Головному управлінні ДСНС у Хмельницькій області, і хоч літня спека спонукає людей освіжитися біля води, та все-таки цифри говорять самі за себе: ігнорування простих правил безпеки має трагічні наслідки!

Бо часто для купання люди обирають зовсім непристосовані та незнайомі водойми, озера, штучні ставки. А ще — купання у стані алкогольного сп’яніння, віра у свої сили, самовільне перебування дітей на воді — це найчастіші причини трагедій.
«Двоє діток і 13 дорослих! Загалом — 15 людей стали заручниками води та загинули на водних об’єктах з початку купального сезону в нашій області, — розповідають рятувальники, звертаючись із настановами: не залишайте дітей без нагляду біля води; не купайтеся у стані алкогольного сп’яніння; контролюйте підлітків, які випробовують свою силу та ваші нерви, запливаючи за обмежувальні знаки; купатися дозволено лише у визначених місцях, всі інші береги — зась!
А використовуючи плавзасоби, обов’язково переконайтеся у їх справності перед виходом на воду».
Минулих вихідних 28 українців загинуло на воді за два дні. Серед них — четверо дітей.
Надзвичайники постійно здійснюють профілактичні рейди місцями відпочинку громадян на водоймах краю. Вони роз’яснюють правила безпечного відпочинку на водних об’єктах: не занурюватись у воду в незнайомих місцях, не запливати далеко від берега. А громадянам, котрі прийшли на відпочинок із дітьми, радять у жодному разі не залишати малечу без нагляду.
Так, 5 серпня о 18:00 годині під час чергування в акваторії річки Дністер поблизу села Устя Кам’янець-Подільського району до надзвичайників надійшло повідомлення про те, що двоє людей на надувному матраці знаходяться далеко від берега.
На місце події відразу направилися рятувальники. Виявивши потерпілих, вони доправили їх на берег. Як з’ясувалося, громадяни 36 та 38 років, перебуваючи на надувному матраці, потрапили на сильну течію, і їх віднесло далеко від берега.
Загалом кількість загиблих на водоймах України в порівнянні з минулим роком зросла аж на 20%.
Служба порятунку Хмельниччини вкотре закликає громадян не запливати в місця із сильною течією, обов’язково перевіряти плавзасіб перед виходом на воду та в жодному разі не забувати рятувальний жилет.