І справді, Хмельницький професійний ліцей сміливо конкурує на ринку закладів подібного типу. Бо тут за 36 років діяльності зуміли не лише зберегти традиції, а й вміло адаптовуються до сучасності, постійно розвиваючись.

Що й казати, тут працюють кращі з кращих педагоги та майстри виробничого навчання, є потужна матеріально-технічна база, просторі аудиторії та лабораторії для практичних занять. Вражають і постійнодіючі виставки учнівських робіт: від кулінарних шедеврів, вишитого одягу – до кованих металевих виробів. І безсумнівно, якщо вкладати в свою діяльність часточку душі, як це робить директор професійного ліцею Григорій Васильович Станіслав, то досягти можна чимало. Саме він веде за собою дружний колектив однодумців – педагогів та майстрів виробничого навчання, які забезпечують увесь освітній процес у стінах навчального закладу.
Сьогодні тут широкий вибір цікавих професій, а саме: «Кухар. Кулінар борошняних виробів», «Слюсар з експлуатації та ремонту газового устаткування», «Зварник», «Зварник. Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування», «Живописець. Оформлювач вітрин, приміщень та будівель», «Швачка. Кравець», «Кухар. Офіціант».

Як зазначає заступник директора з навчальної роботи Хмельницького професійного ліцею Наталія Шевчук: «У нас навчається чотириста вісімдесят учнів, переважна більшість – з міста Хмельницького, проте й з районів теж вистачає бажаючих здобути в нас професію. Такі діти проживають у гуртожитку. Крім того, ми не забуваємо й про учнів пільгових категорій – 21 учень має можливість навчатися у нас на пільговій основі».
Цьогоріч, як наголосила Наталія Володимирівна, особливим попитом у період вступної кампанії користувалася професія зварника. Варто відмітити, що на майстер-класі учні продемонстрували досить високий рівень вмінь оздоблення лавки паркової з використанням декоративних елементів методом стикового зварювання «євростандарт».
Звичайно ж, учні ліцею прославляють його своїми перемогами в різноманітних конкурсах і програмах. Так, до прикладу, як розповіла старший майстер виробничого навчання Алла Камлюк: «Минулого року наш навчальний заклад брав участь у всеукраїнському конкурсі «WorldskillsUkraine», і з-поміж 26 учасників наш учень Артур Гаврилюк здобув четверте місце для навчального закладу».
Що ж, ця перемога – не єдина в арсеналі Хмельницького професійного ліцею, бо їх було і ще буде чимало. Принаймні тут роблять все можливе, щоб діти здобули якісну освіту в комфортних умовах.