Чотири вищих навчальних заклади переїхали на Хмельниччину зі східних та південних областей. Віднедавна в Кам’янці-Подільському розмістили Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля та Харківський національний університет внутрішніх справ, який працюватиме на базі Кам’янець-Подільського державного університету і готовий прийняти 700 курсантів.

Також до Хмельницького переїхали Херсонський національний технічний університет та Маріупольський будівельний фаховий коледж. Вже невдовзі ці освітні заклади будуть готові приймати студентів.
— Співпрацюємо з вишам, щоб вони подали актуальну інформацію щодо переліку професій, спеціальностей своїх навчальних закладів, — каже заступник директора Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Олег Мартинюк. — Тож на цьогорічних випускників чекають ширші пропозиції.
Як відомо, випускники складатимуть національний мультипредметний тест, основна сесія якого триватиме з 12 липня по 10 серпня. А вже в серпні стартує вступна кампанія. Залишається якраз трохи часу, аби визначитися з майбутньою професією і навчальним закладом. 
Херсонський національний технічний університет розмістився в одному з корпусів ХНУ. Заклад-переселенець має тут три навчальні аудиторії з комп’ютерною технікою та Інтернетом. У Хмельницькому національному університеті наразі працює більше 30 викладачів з Херсону.
До Хмельницького переїхав і виш зі зруйнованого Маріуполя. Будівельний коледж прийматиме випускників як після 11, так і після 9-го класів. Тут навчають спеціальностям: будівництво та цивільна інженерія (будівництво та експлуатація будівель і споруд); будівництво та цивільна інженерія (опорядження будівель і споруд та будівельний дизайн); облік і оподаткування. Заклад розмістився по вулиці Зарічанській, 10.
У Департаменті освіти обіцяють, що більш точну інформацію про доступні спеціальності вищих навчальних закладів опублікують на своєму офіційному сайті, та радять слідкувати за оновленнями.