Всі віряни – православні та греко-католики – відзначили 19 січня день Богоявлення, або всім відомого свята Водохреща. У найвіддаленіших куточках Хмельниччини линула щира молитва та проводилися традиційні обряди освячення води.

Щороку в обласному центрі на набережній Південного Бугу духовні наставники – святі отці, після спільної молитви, зануривши хрест у воду, благословляли її у цей світлий день. Цьогоріч обряд провів і капелан 19-ї окремої ракетної бригади «Свята Варвара» архимандрит Даниїл Тарнавський.
«Лише два рази на рік освячується Богоявленська вода. 18 січня ми освячуємо воду в храмах, а 19-го вирушаємо на водойми, де проводимо обряд. Люди не лише п’ють цю воду, а й занурюються в неї. Маємо розуміти, що гріхи очищаються у таїнстві сповіді, але хто приступає до купання з вірою, тому Господь буде посилати здоров’я, проте це потрібно робити з вірою», – наголосив отець Даниїл.
Усім відважним, хто не боявся січневих холодів, облаштували п’ять місць для купання – на правому та лівому берегах Південного Бугу. Звісно ж, і збадьоритися гарячим чаєм після крижаної води можна було в пунктах обігріву. За безпекою людей стежили чергові медики, працівники ДСНС та міської комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах, а також працівники поліції та муніципальної дружини.