31 рік тому в Чабанівці, одному з наймальовничіших населених пунктів Кам’янеччини, яке наразі входить до складу Староушицької ОТГ, завдяки директору місцевої школи Василю Ромарнюку у сільському Будинку культури було відкрито музей села. Сотні його експонатів досить фундаментально та цікаво розповідають про історію Чабанівки – від її заснування до сьогодення.

А ще, при вході до музею – неповторні розписи на стінах відомого на Поділлі і в Україні митця Володимира Лашка, на яких знайшли своє відображення історія заснування села: напади татарів, легенда про дівочі сльози та про квітку папороті, за якою на Купала приходила смілива дівчина, релігійні свята тощо. Завідувачка музеєм Надія Галатир розповідає, що Василь Ромарнюк, засновуючи цей культурний заклад, до речі, нині єдиний на теренах ОТГ, досить скрупульозно та ґрунтовно працював над створенням кожної експозиції, кожної ілюстрації історичного періоду розвитку села. Наразі особливо привертають увагу з них ті, де розповідається про бунт чабанівчан проти панщини, їх участь у двох світових війнах, заснування колгоспів, Голодомор, повоєнні роки, незалежність.
Разом з тим, за три десятиліття час вніс певні корективи, музей потребував відповідного ремонту, реставрації, оновлення та реставрації. Тому, як розповів голова Староушицької селищної ради ОТГ Анатолій Тимчук, керівництво громади за сприяння голови громадської організації «Територія» Андрія Зоіна розробило грантову заявку та проєкт «Ребрендинг Народного музею історії села Чабанівки», який і виграла й котрий реалізується в межах партнерської програми «Культура. Туризм. Регіони» Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму України та отримала 600 тисяч гривень.
Андрій Зоін наголошує, що саме завдяк                                                                                                                                    и ребрендингу у музеї, справжньому мистецькому просторі, виконано чималий обсяг реставраційно-консерваційних та оновлювальних робіт, зокрема над унікальним триповерховим муралом Володимира Лашка, оновлено і осучаснено музейні зали з історіями звичайних людей, розроблено навіть сувенірну продукцію, в основі дизайну якої – обіграна історія села Чабанівка, створено сторінки у соціальних мережах.
Безумовно, реалізований масштабний культурний проєкт став ще одним туристичним магнітом Староушицької територіальної громади спільно із її знаменитою Бакотою.