Із почесною місією єпископ Хмельницький і Шепетівський ПЦУ Павло Юристий разом із священнослужителями відвідали Деражню, аби провести Божественну літургію у храмі Апостолів Петра і Павла села Явтухи.

Молилися разом за здоров’я, мирне небо над головами наших громадян, за міць мужніх Героїв-воїнів. Жителі краю стали свідками важливої події — їхнього земляка, отця Романа (Бриндзака), висвятили в диякони. А митрофорний протоієрей Володимир Ланецький отримав найвищу нагороду священника — Митру.
Увійшло в історію й освячення хрестів на куполі храму Православної Церкви України Собору славних і всехвальних 12-ти Апостолів у місті Деражні, що будується.

«Мав за честь отримати Благословенну грамоту «За заслуги перед Помісною Українською Православною Церквою та побожним народом» від владики Павла Юристого, підписану Блаженнійшим Митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм, — розповів Деражнянський міський голова Андрій Ковпак. — Для мене велика честь отримати нагороду такого рівня. Ця подяка не лише для мене, а й для кожного жителя нашої громади».