Юна вокаліста, вихованка Городоцької дитячої музичної школи та Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва, Ксенія Петрик заспівала відому на весь світ пісню «Ой, у лузі червона калина». А кліп до пісні зняли символічно у Меджибізькій фортеці. 

Городоччанка Ксенія Петрик займається вокалом з 4-х років. За цей час дівчинка вивчила багато українських пісень. Та коли розпочалася повномасштабна війна, до свого репертуару вирішила додати й пісню, відому українцям, як гімн Січових стрільців.

«Ця пісня сьогодні є найпопулярнішою в Україні та у всьому світі. У ній оспівуються символи нашої держави: калина і пшениця. А також пісня прославляє наших мужніх воїнів і захисників та піднімає дух нашого народу», — сказала Ксенія, учениця 2-А класу Городоцької початкової школи.

«Меджибізький замок — це старовинна фортеця, фундамент якої було закладено ще у ХІІІ столітті. На той час на місці замку стояло дерев’яне укріплення з глиняними насипами — це мало захистити людей від нападів монголо-татар, — розповідає у коментарі для Городок.Сity мати Ксенії Ірина. — Замок є найціннішою оборонною спорудою України. Як і наш народ, фортеця пережила чимало історичних подій та потрясінь, але вистояла. Так само і ми гучно на весь світ заявляємо, що вкотре вистоїмо і переможемо».

Юна акторка, яка виконала головну роль у кліпі, додає, що коли знімалася, відчувала безмежну гордість за те, що є українкою: «Я хотіла передати всім, що наша нація — мужня і незламна. Ми — діти України — не хочемо війни! Ми хочемо, щоби в нашій країні був мир, щоб не гинули люди і ми молимося до Бога, щоб перемога була за нами. Як співається в пісні: «А ми нашу славну Україну, гей-гей, розвеселимо!».