Суд прийняв відповідне рішення, яке було винесене за результатами розгляду позовних вимог Шепетівської окружної прокуратури.

Тож згідно судового рішення наразі припинено неправомірне використання одним із суб’єктів господарювання майже 1200 га землі державної власності, розташованої неподалік земель  Понінківської ОТГ.

Як зазначає пресслужба Хмельницької обласної прокуратури, вартість гектарів перевищує 85 млн грн., водночас на сайті відомства не повідомляються назви фігурантів справи, лише зазначено, що вказана ділянка перебуває у постійному користуванні державного підприємства, яке неправомірно, без жодних повноважень, а саме шляхом укладення договору інвестування, передало її комерційному товариству. При цьому прокуратура акцентує на тому, що отримання для використання землі у комерційних цілях має відбуватись виключно на конкурентних засадах з проведенням аукціону. Таким чином   прокуратурою у суді доведено, що сторони уклали спірний договір з приховуванням фактичних орендних відносин.

«За реагування прокуратури ділянку вартістю понад  85 млн грн суб’єктом господарювання звільнено», – повідомляє керівник окружної прокуратури Роман Олійник.