У селі Новоселиця Миролюбненської територіальної громади, що на Старокостянтинівщині, в ніч на 2 серпня двоє нелюдів обстріляли гніздо лелек, які оселилися на електричному стовпі. Одному лелеці перебили крило. Про цей злочин повідомили представники організації «Екозахист Старокостянтинів».

Як з’ясувалося, в лелечому гнізді була пара птахів і двоє їхніх діток. Зокрема активісти-зоозахисники наголосили, що малих ні живих, ні мертвих не знайшли, одна пташка була поранена, а одна в кублі — неушкоджена.
Жителі села їм розповіли, що чули дуже гучний гуркіт мотоцикла та чоловічий сміх, потім прогриміли постріли... «Коли ж люди вийшли з будинків, то одразу зрозуміли по кому виродки стріляли, — ведуть далі у «Екозахист Старокостянтинів». — Була викликана поліція, хмельницьке телебачення та наша організація.
Поранену закривавлену лелеку знайшли небайдужі люди в кущах. Потім його відвезли до лікарні, де ветеринар діагностував у птаха відкритий перелом крила. Лелеку прооперували».
Як повідав місцевий житель Новоселиці Микола Сопронюк Суспільному Хмельницький, протягом восьми років чотири дорослі лелеки щовесни прилітають на те місце та будують гніздо. Вони нікому ніколи не заважали.
Чоловік розповів, що у темряві бачив темну чоловічу постать і поки він побіг за телефоном, невідомий зник. Аби, як виявилося, повернутися вже не самому й продовжити стріляти по лелеках. Він також розповів, що разом із сусідкою одразу ж зателефонували до поліції, яка приїхала на виклик наступного дня.
Як повідомляють у Головному управлінні Національної поліції у Хмельницькій області, за фактом жорстокого поводження з твариною відкрито кримінальне провадження.
Наразі правоохоронці працюють над встановленням осіб, причетних до цієї події, та з’ясуванням усіх обставин.