У Хмельницькій школі мистецтв триває благодійний проект «Діти для дітей». Протягом багатьох років поспіль його учасники проводять новорічні ранки, свята Миколая для дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, з інвалідністю, для хлопчиків і дівчаток з багатодітних родин та сімей учасників російсько-української війни. Цього року це інтерактивні вистави до Дня Святого Миколая «Святий Миколаю, приходь до нас з раю».

Більш ніж 20 казкових персонажів, які дуже знайомі дітворі, шукають подарунки Святого Миколая. Добрі і злі казкові герої влаштовують різні перегони, щоб віднайти подарунки. Нарешті всі примирюються та разом зі Святим Миколаєм вітають гостей казки. Сьогодні гостями були 500 хлопчиків і дівчаток з багатодітних родин Хмельницької міської територіальної громади, зокрема внутрішньо переміщених осіб, у яких виховуються четверо та більше дітей. Хлопчики і дівчатка з нетерпінням чекали улюбленого всіма дітьми Святого Миколая Чудотворця, адже він здійснює мрії та приносить багато подарунків.
«В час нічний приходить Миколай Святий, дарунки щедрі всім приносить, здоров’я нам у Бога просить, радіє небо і земля, всіх Божа ласка окриля і воскресає рідний край, іде угодник Миколай» – такими словами почали показ театралізованої вистави з казковими героями “Святий Миколаю, приходь до нас з раю”. Учасники вистави – вихованці зразкового театру-студії «Чарівна скринька» театрального відділення Хмельницької школи мистецтв.
Від міської влади з найщирішими побажаннями дітей та їхніх батьків з прийдешніми новорічно-різдвяними святами та днем Святого Миколая привітала керуюча справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій, яка також є багатодітною мамою.
Вихованці школи мистецтв створили атмосферу казки та свята, подарували усім присутнім діткам яскраві емоції та незабутні враження.
Головну роль – Святого Миколая у казковій постановці вже традиційно виконав режисер-постановник театралізованої вистави, викладач театрального відділення Школи мистецтв, лауреат міської премії ім. Б.Хмельницького, обласної премії ім. Костя Широцького, неодноразовий стипендіат Хмельницької міської ради Анатолій Тітов.
Перед виставою усі діти отримали солодкі подарунки від Святого Миколая та міської влади.
Благодійні вистави розпочалися 4 грудня і триватимуть по 8 грудня.