У Хмельницькій технічній школі пілотування дронів безкоштовно навчають військових збирати із комплектуючих, ремонтувати і налаштовувати FPV-дрони.

Важливість безпілотників для оборони України неоцінна. «Армія дронів» збільшується постійно, більшість БПЛА — українського виробництва, які набагато дешевші, ніж зарубіжні аналоги. Нині по всіх містах організовують навчання операторів. Зокрема, в Хмельницькому навички збирання, налаштування і керування дронами студенти школи здобувають протягом тижня. « Є проблема в тому, що дрони на фронті можуть просто складом лежати, і ними ніхто не користується через те, що літати це одне, а мати необхідні технічні навички — це інше. Тому такі спеціалісти вкрай потрібні », — розповів старший інструктор Тарас.
Навчають майбутніх операторів досвідчені інструктори. Наразі завершує курс підготовки третя група курсантів. Більшість вже мають бойовий досвід пілотування дронів, а нові інженерні навички їм необхідні для того, щоб налаштувати безпілотний апарат під конкретні потреби, а за необхідності полагодити.. Завдання інструкторів – навчити якомога більшу кількість людей збирати дрони якісно, швидко та з усіх можливих компонентів. «Для того, щоб навчитися правильно їх налаштовувати, потрібно кілька місяців активної роботи з ними. Але засвоїти ази та зібрати свій перший безпілотник власноруч можна за кілька днів», — зазначив старший інструктор школи Роман.
Проєкт починався з ініціативи українських програмістів у Києві минулого року, і за цей час кожен з її інструкторів підготував майже півтори тисячі військових. У Хмельницькому кількість студентів з кожним набором зростає, а наявність матеріально-технічної бази дозволяє отримувати необхідні знання.