Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 220

Війна стала найбільшим випробуванням для українців, для національної гідності та волелюбності. У ній з 2014 року загинули тисячі військових та мирних жителів, серед яких 15 воїнів – Герої Ганнопільської громади. 28 травня 2024 року відбулося вшанування Оборонців із числа мешканців та уродженців краю, які віддали свої життя за Батьківщину в російсько-українській війні.

Історія кожного Героя – захисника – це історія про сміливість і самовідданість. Імена наших полеглих захисників навічно вкарбовані в історію України. Зворушливою й урочистою була церемонія вручення родинам загиблих нагрудних знаків Хмельницької обласної ради «За відданість державі та особистий внесок у наближення перемоги». Ці нагороди – вдячність і вшанування героїчного чину захисників. Проникливі пісні, які лунали на урочистостях, заповнювали емоціями повітря, ставали вираженням тих почуттів, які сповнювали серця присутніх.

Ця алея – символ жертви, яку принесли наші воїни і про яку жоден із нас не має права забувати. Ця алея — прояв громадської відповідальності до тих людей, які свідомо пожертвували своїм життям заради нашої держави, заради нашого майбутнього. Ми віддаємо глибоку шану батькам та матерям за те, що виростили і виховали дітей, які без миті роздумів та вагань вступили в нерівний бій з ворогом за життя та мир, за спокій і щастя на Богом даній нам землі.

Відтепер кожен, хто буде проходити чи проїжджати повз, матиме змогу подивитися в очі Героям, віддати їм належну шану. Це найменше, чим ми можемо віддячити загиблим захисникам за мир у наших домівках та захист. Адже Герої живі, поки жива пам’ять про них.