У зоні АТО загинув сорокарічний старшина медичної роти Володимир Володимирович Ознамець. Він родом із села Ногачівка Славутського району, там живуть його батьки. На кладовищі рідного села він знайшов свій останній спочинок.


Володимир воював на першій лінії оборони міста Дебальцево Донецької області, Тут  — важливий залізничний вузол, за який і точилися запеклі бої.
«Володимир загинув 7 жовтня, про це мені повідомили його побратими, — розповідає брат загиблого Олег. — Перевозили поранених машиною «Урал» в госпіталь міста Артемівськ, а коли поверталися — потрапили під обстріл невідомих. Брат від отриманих поранень в голову та груди помер. З ним було ще дві людини, один теж загинув, інший — у важкому стані. Надворі було світло, машина була з червоним хрестом і розпізнавальними знаками, а піднялася рука стріляти... Не хочеться вірити, що Володимира більше немає», — сумує брат Олег Ознамець.
Після мобілізації Володимир потрапив у 128 гірсько-піхотну бригаду, що дислокується  в місті Ужгороді. А вже через кілька тижнів був на передовій у Донецькій області. Він служив в армії, потім — за контрактом сержантом медслужби, адже мав відповідну освіту, прапорщиком у Славуті. Згодом звільнився у запас. І ось його Батьківщина знову покликала до війська...
Для своїх солдатів Володимир був і хірургом, і санітаром, оскільки інших медиків не було. Додому після мобілізації сьомого серпня він не приїжджав жодного разу. Від переживань Володимир посивів. А нещодавно на нозі у нього відкрилася рана, яку він сам перев’язував і лікував, але своїх побратимів  без медичної допомоги не залишав.
Не дочекався Володимир і чергової посилки-допомоги з дому. Такі посилки з ліками та усім необхідним йому часто надсилали волонтери, друзі, однокласники. Ліків пораненим та хворим не вистачало, тому допомагали хто чим міг.   
Часто ночував Володимир Ознамець із солдатами в окопах. Не завжди вдавалося захиститися від куль і осколків. З 86 солдатів у підрозділі залишилося у строю лише 32.
Сумують за Володимиром рідні та друзі, земляки, для яких він назавжди залишиться Героєм.