Надрукувати
Категорія: Здоров'я
Перегляди: 141

Шеврон від снайперів передали медикині Городоцького центру первинної медико-санітарної допомоги Сніжані Косяченко. Жінка уже півтора року варить для військових унікальну мазь, яка зцілює їхні рани.

Сніжана Косяченко працює в сімейній медицині з 2014 року. І уже півтора року медикиня виготовляє унікальну мазь для військових. Її рецепт запозичений у 99-річної бабусі з Італії, яку мама лікарки вже 15 років доглядає.
Саме італійка навчила жінку варити унікальний бальзам.
— Деякі інгредієнти ми закуповуємо в Італії, деякі дають місцеві волонтери. А баночки збираємо всім людом, — всміхається лікарка. — І кожного разу варю приблизно 6-8 літрів мазі.
Мазь від городоччанки доставляють військовим у різні куточки на фронті. Воїни на Херсонщині, Донеччині вже добре знають пані Сніжану. Замовляли її цілющу суміш і в госпіталі у Дніпрі.
— Мазь унікальна тим, що не має жодної побічної дії, при умові, що в людини немає алергії на бузину та бджолиний віск, — розповідає пані Сніжана. — А загалом вона знімає будь-який запальний процес і дуже швидко знеболює. Підходить для всіх поверхневих ран, травм та опіків. І хоча відповідно до протоколу опіки не лікуються мазями, та вже роками перевірено, в тому числі й на собі, що вона дуже допомагає.
І хоча особисто пані Сніжана не контактує із військовими (лише через волонтерів), та захисники вирішили віддячити медикині та передали їй свій шеврон. Його волонтерці урочисто вручив головний лікар Городоцького центру ПМСД Анатолій Андрійчук.
— Наші колеги активно допомагають воїнам на передовій. Одні готують консервації, інші – печуть печиво або роблять окопні свічки та запальнички, — сказав Анатолій Семенович. — Та є у нас медикиня, яка робить унікальний продукт – мазь. Вона вже виготовила чимало баночок мазі. І хлопці, які нею користуються, на знак вдячності надіслали шеврон.
До слова, мазі пані Сніжани у свої посилки завжди кладуть «Чорниводські господині». Тож якщо хтось бажає допомогти волонтеркам, можуть звертатися до медиків Городоцького Центру ПМСД. Варто зазначити, що потреба у баночках для мазі та бджолиному забрусному воску існує постійно.