Надрукувати
Категорія: Освіта
Перегляди: 140

«Клас безпеки» – це Всеукраїнський проєкт, мета якого облаштувати безпековий простір у закладі освіти задля навчання її здобувачів правил пожежної і мінної безпеки, цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайної ситуації, формування навичок надання домедичної допомоги.

Останнім часом на Хмельниччині активно створюються освітні простори, в яких поєднуються пріоритетні напрями в навчанні й вихованні учнів – безпека, освіта та емоційна готовність до дій у складних і стресових ситуаціях, які можуть загрожувати здоров’ю і навіть життю.
Відрадно, що черговий Клас безпеки презентували в Голосківському відділку ДНЗ «Деражнянський центр професійної освіти», що в селі Голосків Меджибізької територіальної громади Хмельницького району. На урочистий захід завітало чимало гостей: заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Володимир Юр’єв, депутат Хмельницької обласної ради Олена Лемещук, заступник начальника управління — начальник відділу організації пожежно-профілактичної роботи та заходів цивільного захисту ХРУ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області підполковник служби цивільного захисту Олександр Підлісний, заступник голови Меджибізької ТГ Сергій Лук’янчук, начальник відділу культури, туризму та релігії Деражнянської міської ради Микола Черкаський, який у минулому очолював Деражнянський центр професійної освіти, а також нинішній його очільник Віталій Дащенко, викладачі, учні та ін.
Організатори доклали багато зусиль для вихованців, підготувавши яскравий та сучасний Клас, який розділений на кілька навчальних зон. Серед них: мінна та пожежна безпека, медична допомога, безпека на воді, цивільний захист тощо. Навчання підкріплено посібниками та іграми про безпеку від ЮНІСЕФ.
До речі, на відкриття Класу до учнів завітала й команда дружин юних рятувальників-пожежних. Професійну термінологію вогнеборців вони адаптували для розуміння своїх однолітків і в цікавій та доступній формі розповіли учням правила безпеки. 
Вітаючи присутніх зі знаковою подією, Володимир Юр’єв наголосив: «Попри те, що навчальний заклад досить невеликий, відчувається неповторна атмосфера злагодженого, дружного колективу, який працює з дітьми, даючи їм усі знання, які дозволять легко увійти в суспільство з необхідними професійними навичками». Також посадовець зазначив, що відкриття чергового Класу безпеки в нашій області є невід’ємною ознакою того, в яких умовах нам зараз доводиться жити, щоб бути впевненими у своєму майбутньому. Адже безпека для наших дітей – це пріоритет, заради якого ми і працюємо».
Після презентації Класу безпеки в Голосківському відділку заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв відвідав Деражнянський центр професійної освіти й поспілкувався з його директором Віталієм Дащенком. Посадовець заслухав питання і пропозиції щодо покращення навчального процесу та висловив підтримку і сприяння в їх реалізації з боку обласної військової  адміністрації.
P.S. Дирекція Центру висловлює вдячність усім, хто допомагав створювати освітнє середовище, зокрема Жанні ТЕРАВСЬКІЙ — завідувачці відділку, Наталі РОМАНОВІЙ — інженеру з охорони праці, Олені РОМАНОВІЙ — фахівцю ГУ ДСНС у Хмельницькій області.